Zpět

Kvalita vzduchu a kvalita vody

Perfect-Air

Miroslava MiklošíkováVíte, jaký vzduch dýcháte? Víte, jakou vodu pijete? Dvě substance nezbytné pro život! Člověk denně vypije 2 – 3 litry vody a spotřebuje 10 – 13 tisíc litrů vzduchu. Nepodceňujeme poněkud význam jejich kvality?

Když není kvalitní vzduch, není kvalitní ani voda. A co na to náš organismus? Reaguje odpovídajícím způsobem. A my potom řešíme důsledky. Není jednodušší situaci předjímat a potížím předcházet? Zjistíme-li, že máme doma vydýchaný vzduch, můžeme vyvětrat. Časté větrání je fajn, ale není to ten nejlepší nápad, bydlíme-li ve velkých městech, u průmyslových center nebo dopravních tepen. Ani v některých budovách se nemusíme cítit dobře. Můžeme v nich mít bolesti hlavy, podrážděné sliznice, alergie, nevolnosti, sníženou koncentraci. Příčinou mohou být stavební materiály, materiály nábytku, kancelářská technika, nevhodné větrání, znečištění vnitřního vzduchu tím vnějším. Mnozí z nás vlastní klimatizace, čističky vzduchu, zvlhčovače vzduchu, ionizéry. Někteří z nás filtrují vodu z kohoutku. Jiní užívají léky proti astma.

Co kdybychom si nejdříve zjistili, jakou kvalitu má vzduch venku? Jak? Jedna možnost by tady byla. Pořiďte si poloprofesionální stanici pro osobní a přesný monitoring kvality a stavu venkovního ovzduší. Takto získané údaje vám usnadní rozhodnutí, zda větrat či ne, zda koupit čističku, ionizér nebo zvlhčovač vzduchu. A hlavně – můžete se správně rozhodnout, jak upravit své aktivity, co dělat či nedělat, abyste sami sobě neškodili. Fakt to stojí za to!

Newsletter

Od myšlenek k činům, sledujte náš Airletter